Wat voedselintoleranties met uw lijf doen


 

Lijf

Jij en ik, wat een gevecht, al 60 jaar.
We kunnen niet met elkaar. We kunnen niet zonder elkaar.
Je werkt me voortdurend tegen
Je pruttelt, borrelt, irriteert als ik weg wil
Je speelt steeds weer op, je doet me pijn als ik weer probeer je te voeden
Je haalt alle energie uit mij, je zuigt me leeg
Je hebt me zover gekregen dat ik al maanden op de bank hang
Je beperkt mij een normaal leven te leiden
Je belemmert mij in mijn sociale contacten
Je hebt me gedwongen dingen te laten die ik zo leuk vond te doen
Je beïnvloed mijn gezin, de mensen die mij dierbaar zijn
Je maakt mij duizelig, wankel op de benen en geeft me slecht zicht
Je hebt mij al zo vaak aan het huilen gekregen
Je hebt mijn wereld heel, heel klein gemaakt
Maar …
Je blijkt vele signalen af te geven die ik niet altijd begrijp
Je blijkt mij te beschermen als ik weer ver over mijn grenzen ga
Je blijkt je karig te gedragen
Je blijkt me voor volledig instorten te behoeden
Je blijkt altijd het beste voor te hebben, het beste voor jou én mij
Je blijkt me aan te moedigen door te gaan, verder te zoeken, niet op te geven
Je blijkt … het voedsel wat ik je gaf helemaal niet te verdragen
We hebben samen nog een lange weg te gaan maar met de kennis en steun van Sabine en als ik nu wel goed naar je luister, voldoe aan jouw behoefte, jou de zorg en liefde geef die je verdient dan kunnen jij en ik weer met elkaar.
Lijf; dank je dat je me niet in de steek hebt gelaten.
 
– Dorothea

 

Voedselintoleranties kúnt u aanpakken

Voedselintoleranties kunnen hele diverse, soms ‘vage’ klachten geven, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Watten in het hoofd, hoofdpijn
  • Diarree en/of obstipatie, opgezette buik
  • Wisselende pijnklachten
  • Slecht slapen
  • Het idee hebben dat u bepaalde voedingsmiddelen niet kunt verdragen
  • En veel meer …

Deze klachten lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Ze kunnen één en dezelfde oorzaak hebben, namelijk voedselintoleranties.

Dikwijls kwamen cliënten bij mij met al jarenlang durende klachten. Ondanks veelvuldig onderzoek kan vaak de vinger niet gelegd worden op de oorzaak. Mijn cliënten worden er moedeloos en wanhopig van, wat ik heel goed begrijp. Want voedselintoleranties kunnen hele vérstrekkende gevolgen hebben.
Zo kunnen ze u letterlijk laten ‘leeglopen’. In die zin dat de diarree zo heftig en acuut is dat u aan huis gekluisterd bent en in een sociaal isolement terecht komt. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat u ‘leeggezogen’ wordt. U hebt totaal geen energie meer, waardoor uw leven zeer beperkt wordt.

En zo kwam Dorothea bij mij.

Uit aanvullend onderzoek bleek dat ze bepaalde voedingsmiddelen niet kon verdragen. Dorothea volgde mijn eerste adviezen op ten aanzien van voeding en eetgedrag en binnen één week (!) ervaarde ze al belangrijke positieve effecten hiervan: haar klachten werden al minder en ze kreeg al meer energie. “Ik mij in jaren en jaren nog nooit zo goed gevoeld!
Het raakt mij zo dat cliënten jarenlang onnodig lang rondlopen met allerlei ‘vage’ klachten, waar zogenaamd geen oorzaak voor te vinden is. Deze is er wel en de aanpak is vaak heel simpel en heel natuurlijk.
 
Het is telkens zo mooi om te horen welke effecten gezonde, persoonlijke voeding en eetgedrag kunnen betekenen voor cliënten. En dat een dergelijk resultaat al op zo’n korte termijn merkbaar is. Hier worden niet alleen mijn cliënten heel blij van, ik zelf ook. Mensen krijgen weer grip op hun eigen gezondheid en kunnen de regie van hun leven weer oppakken, zodat ze weer kunnen gaan doen wat ze graag willen. Dit maakt mijn werk zo dankbaar.

 

Hulp nodig?


Hebt u net als Dorothea diverse klachten waar u zich geen raad mee weet? Wilt u ook graag weer een gezonder en fitter lijf?
Kijk dan eens bij mijn “Jij, Gezond & Fit” programma.
(Je wordt automatisch doorgestuurd naar mijn andere website).