Over Sabine


In 1996 heb ik mijn studie geneeskunde afgerond en ben ik als arts-assistente kindergeneeskunde twee jaar werkzaam geweest op Curaçao. Daarna wist ik niet zo goed wat ik wilde, huisarts of specialist in het ziekenhuis worden was voor mij geen optie. Toen ben ik het bedrijfsartsenwerk ‘ingerold’. Dit beviel zo goed dat ik in 2003 de opleiding tot bedrijfsarts afgerond heb. In de jaren die volgden realiseerde ik mij wel dat met name de tak van vitaliteit en gezondheid binnen de bedrijfsgeneeskunde mij het meeste aansprak. En de langdurige begeleiding van cliënten, waardoor een vertrouwensband ontstond.

Ik werd er mij ook steeds meer van bewust dat de reguliere geneeskunde grotendeels gericht is op symptoombestrijding en niet op het aanpakken van de oorzaak. Binnen de reguliere geneeskunde is geen plaats voor een holistische denkwijze. Het probleem, waar iemand mee komt, staat op zichzelf. De diagnose die volgt, bepaalt de behandeling.
Anders is dat bij een holistische benadering. Hier wordt niet alleen naar de klacht zelf gekeken, maar ook naar de persoon achter de klacht en zijn of haar leefstijl.
 

Mijn eigen ervaring

Een aantal jaren terug heb ik mijn eigen leefstijl drastisch gewijzigd, omdat ik al jaren rondliep met vage, onbegrepen klachten (lees mijn verhaal). Deze bleken, na lang zoeken, veroorzaakt te worden door verstoorde darmen en een candida. Daardoor werd mijn holistische visie meer en meer versterkt. Die nieuwe visie paste niet meer bij mijn bedrijfsartsenwerk, waar ik vast moest houden aan (wettelijke) voorgeschreven richtlijnen en protocollen. Daarom ben ik hiermee gestopt, want ik werd er doodongelukkig van.

Nu help ik vrouwen (en mannen) die jarenlang verschillende vage, onbegrepen klachten hebben. Op mijn manier, met mijn zelf ontwikkelde unieke persoonlijke aanpak, omdat mij dit zoveel positiefs gebracht heeft. Ik kom steeds meer te weten over het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam en ik krijg daardoor ook meer inzicht in de mogelijkheden om mijn problemen en klachten aan te pakken. Dit leidt tot meer grip op mijn lichaam, gezondheid en leven. Zo houd ik mijn lichaam in balans en dit zie ik ook bij mijn cliënten. Dit maakt mij gelukkig en mijn werk extra boeiend. In de begeleiding die ik nu bied, kan ik mijn hele hart en ziel kwijt.
 

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.”

Thomas Edison (1847-1931)

 

Mijn missie

Als orthomoleculair niet-praktiserend* arts en voedingscoach help ik vrouwen met allerlei vage, onbegrepen klachten, veroorzaakt door niet-optimaal functionerende darmen om weer gezond, fit, slank (én candidavrij) door het leven te gaan. Mijn specialisatie zijn candida-gerelateerde klachten.
Met mijn kennis als (niet-praktiserend) arts & voedingscoach, én met alle ervaring die ik zelf heb opgedaan met ongezonde darmen én candida, heb ik een complete, effectieve en unieke aanpak ontwikkeld, waar ik zelf heel veel baat bij heb, en met mij veel andere cliënten. Dit gun ik u ook!

Mijn visie

Ik geloof dat de basis van vage, onbegrepen klachten en ziektebeelden voortkomt uit niet-goed functionerende darmen. Daarnaast heb ik het volste vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wanneer u uw darmen weer gezond maakt, verdwijnen uw vage, onbegrepen klachten en wordt u weer gezond en slank en voelt u zich fit.

Ik vind het belangrijk dat u zich serieus genomen voelt als u bij mij komt met vage, onbegrepen klachten waar u zich zorgen over maakt. Niet-goed / niet-optimaal functionerende darmen (en candida) hebben serieuze gevolgen voor uw algehele gezondheid en welbevinden. Daarom wil ik dat er meer bekendheid komt over het bestaan ervan. Maar dat niet alleen, ook wil ik de bewustwording vergroten van de complexiteit van niet-goed functionerende darmen (en candida). Er liggen tal van oorzaken aan ten grondslag en daarom is het cruciaal dat de behandeling gericht is op het aanpakken van de oorzakelijke factoren en niet alleen op de symptomen / klachten. Wanneer u niet-goed functionerende darmen ( en candida) met een doeltreffende complete behandeling aanpakt, is het daadwerkelijk mogelijk om van uw klachten af te komen. Daarbij geloof ik in het uniek zijn, dat iedereen anders is. Dus vraagt de behandeling van niet-goed functionerende darmen (en candida) altijd om een persoonlijke aanpak. Het is zo mooi om te zien dat een persoonlijke behandeling de natuurlijke ontwikkeling tot zelfherstel stimuleert.

Specialiteiten Sabine

  • Orthomoleculair niet-praktiserend arts
  • Voedingscoach
  • Hormoonfactor trainer
  • Evocircadian coach
  • Ortholon coach
  • Lifestyle coach

 


Wilt u meer weten over de andere activiteiten die Sabine aanbiedt als leefstijlcoach & sportinstructeur, klik dan hier (u wordt doorverwezen naar een andere website: Villa Vital Fuerteventura).* Sinds 15-09-2019 noem ik mij een “Niet praktiserend arts”, omdat ik niet meer ingeschreven ben in het BIG-register. Dit zegt niets over mijn jarenlange expertise.