Je klachten accepteren … of niet?

Geschreven door Didi, een tevreden candidavrije cliënt

“Ongeveer een jaar geleden liep ik al een hele tijd rond met allerlei vage klachten. Ik sportte wekelijks twee of 3 keer en at naar mijn idee best heel gezond maar toch voelde ik me vaak niet goed. Ik had eigenlijk altijd wel last van mijn buik (opgeblazen, gerommel, kramp) en werd regelmatig veel te vroeg wakker, om dan vervolgens niet meer in te kunnen slapen. Mentaal voelde ik me vaak down en ik maakte me snel zorgen over van alles en nog wat.”


klachten accepteren of niet
“Zelf relateerde ik mijn klachten aan de leeftijd en overgang. De huisarts bevestigde me daar ook in: ik kon eigenlijk niet zoveel veel meer doen dan het uitzitten en maar hopen dat het mee zou vallen en bij ernstige klachten zou ik dan hormonen kunnen krijgen. Daar had ik helemaal geen zin in, ook vanwege de risico’s die daar weer aan kleven.”

Verhelderend advies

“Toen heb ik uit nieuwsgierigheid maar eens een intakegesprek aangevraagd bij Sabine, via deze website. Dat was meteen al verhelderend. Want Sabine legde het verband tussen voeding, gezondheid en hormoonhuishouding uit en de rol van suikers hierin, ook in relatie tot cholesterol. Ik besloot om een verder behandeltraject met Sabine te starten. Het kostte wel wat, maar het idee dat ik door een juist voedingspatroon beter voorbereid zou kunnen zijn op het ouder worden en dus ook invloed zou kunnen hebben op dit proces, sprak me aan.
Ook had ik behoefte aan duidelijkheid en een plan op maat, in het oerwoud van adviezen en trendy foodblogs die je op internet tegenkomt.”

Ik had een candida …

“Sabine deed een uitgebreide anamnese en middels vragenlijsten en voedingslijsten kwam ze uiteindelijk met de conclusie dat mijn klachten vrijwel zeker voortkwamen uit een candida overgroei in mijn darmen. Om dit aan te pakken zou ik anders moeten gaat eten. Ook legde ze uit dat ondersteunende supplementen helpen om de schimmel helemaal uit te roeien en de darmflora weer herstellen. Ik besloot om er dan maar helemaal voor te gaan en eens te kijken wat het zou opleveren.”

Te veel fruit!

“Uit mijn voedingslijsten bleek dat ik te weinig groente at en veel teveel fruit en koolhydraten. En dat terwijl ik dacht zo gezond bezig te zijn met mijn fruitsmoothie elke ochtend! Sabine gaf veel praktische tips en alternatieven om het nieuwe eetpatroon vorm te geven, juist in de rush van het leven van alledag. (Intussen haal ik ook veel lekkers uit haar kookboek.)”

Nieuw eetpatroon kost mij weinig moeite

“Het eetpatroon volhouden kostte me uiteindelijk weinig moeite. Ik vond het allemaal lekker en was toch al niet zo’n broodliefhebber. De trek in zoetigheid nam al heel snel af. Gaandeweg begon ik me echt beter te voelen. Ik sliep ’s nachts weer gewoon door omdat mijn buik rustiger was en ik kreeg meer energie. Ook magnesium hielp hierbij.
Tussendoor volgde Sabine het proces ook via de mail en legde ik haar vragen voor. Zo viel ik op een gegeven moment iets teveel af en kreeg ik meteen goede tips voor tussendoortjes met voldoende vetten.”

Af en toe ‘brassen’ mag

“Na de eerste strenge periode begon ik ook weer meer te variëren met eten en ik kon het heel goed merken wanneer ik iets at wat ik niet zo goed verdroeg. Zo werd het steeds duidelijker wat voor mij goed werkt. Betekent niet dat ik nooit meer iets zoets of een lekkere vette hap eet. Een beetje brassen moet kunnen. Maar ik kan gemakkelijk terug naar de basis, waarvan ik weet dat ik me er prettig bij voel.”

De candida behandeling is echt een investering in mijn gezondheid waard

“Ik merk dat mijn lichaam positief is veranderd. De vetverdeling is beter en de huidstructuur ook. Ik voel me fit en kan veel meer aan, ook mentaal. Maar het fijnste is dat ik meer grip heb gekregen op hoe mijn lijf functioneert.
Ik ben heel blij met Sabine’s behandeling. In haar houding was ze vooral coachend aanwezig en gaf ze vanuit haar deskundigheid gedoseerd informatie. Ze liet de keuzes echter aan mij. Deze behandeling is echt een investering geweest in mijn gezondheid die langere tijd doorwerkt. Ben er blij mee!”

Didi
 
>>> Lees hier meer reacties van clienten …
 

Wilt u ook aan de slag met uw eetpatroon?


Maak dan een afspraak voor een consult persoonlijke voedingsanalyse. Hierin bespreken we vragen als:

  • “Eet ik wel gezond (genoeg)?”
  • “Past mijn huidige eetpatroon wel bij mij?”
  • “Hoe kan ik mijn eetpatroon praktisch gezien het makkelijkst aan mijn omstandigheden aanpassen?”


persoonlijk consult

Comments

comments


 

Zoeken op deze site

Villa Vital Fuerteventura

7-daagse vakantie
Wandelen + yoga

Luxe accommodatie

Kleine groep

Lees meer >>>

Powered by WishList Member - Membership Software