Die laatste randjes vet …

Geschreven door Bianca, een tevreden candidavrije cliënt

Het begin van een successtory

“Niet wetende wie zij was, heb ik Sabine in de sportschool ooit spontaan aangesproken; een vrouw van middelbare leeftijd, mooi gespierd en strak. “Dat wil ik ook!”, was wat ik dacht.
Terwijl ik er zelf op dat moment niet verkeerd uit zag (ik sportte zo’n 5 uur in de week, voornamelijk Zumba en dan het liefst 2 uur achter elkaar. Daarbij vond ik eigenlijk alle andere groepslessen zoals Body Pump, XCO en Body Combat ook wel leuk. Body Balance hoorde daar dan ook eigenlijk bij voor de afwisseling en de lenigheid, maar Bootcamp had ik inmiddels ook uitgevonden…!!!) en naar mijn idee aardig gezond bezig was; alleen dat laatste randje en die ‘rugvetjes’ zoals ik ze zelf ‘liefdevol’ noemde… Op mijn vraag hoe zij aan zo’n lijf kwam en hoe ik dat ook voor elkaar kon krijgen, begon Sabine, na een blik op mij geworpen te hebben, over koolhydraten. Zij gaf mij de tip de boeken van Ralph Moorman (De Hormoonfactor) eens door te lezen. Daar herkende ik wel een en ander in!

Ik had een candida

Ik maakte een afspraak voor een intakegesprek en daarin werd ik bevraagd op allerlei gebied. Eenmaal thuis hield ik 2 weken lang een eetdagboek bij (inclusief alle facts en figures m.b.t. mijn stoelgang (hoe vaak, hoe veel, etc.), menstruatie en sportmomenten) en deed ik de candida test. Tijdens een volgend gesprek, waarin alle resultaten besproken werden, bleek al snel: Candida!

Nooit gedacht aan één oorzaak

Iedere avond in bed met buikpijn, misselijk, hartkloppingen (hopelijk val ik snel in slaap, dan is het snel morgen…). Eczeem tussen knieën en vingers, hevige menstruatiepijn, slechte, droge huid, opgeblazen gevoel, winderigheid. Ja, ik had het allemaal, maar legde nooit de link naar voeding, laat staan naar iets onbekends als candida!

Weer balans in mijn leven

Sabine deed dat wel voor mij. Zij heeft weer balans aangebracht in mijn leven; balans in voeding en sporten. Want waar ik ooit dacht dat ik nooit teveel aan sport zou kunnen doen, heb ik inmiddels wel ervaren dat rust tussendoor net zo belangrijk is; om te herstellen en mijn lijf op die manier niet in de stress te jagen! Stress zorgt namelijk voor vetaanzet op de buik et voilá: randjes en vetjes!

Veel beter in mijn vel door verandering van leefstijl

Het vraagt een bepaalde lifestyle-change: anders, creatiever koken, anders boodschappen doen en dit je eigen maken. En dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar het is het waard! Ja, ook ik had afkickverschijnselen (doodmoe, hoofdpijn, chagrijnig, “Nou als dit gezond is! Ik zou nu niet eens in staat zijn om te sporten zo brak voel ik me!”…), maar ik ben ook van bijna al mijn klachten af! Alleen die menstruatiepijn blijft nog een dingetje …

Nu vragen mensen aan mij…

Maar je moet het echt zelf doen. Vaak stuit je op onbegrip in je nabije omgeving. “Oh, ben je aan het lijnen?” Eh nee… Ik ben bewuster met voeding bezig. “Joh neem ook een gebakje, gezellig”. In de ochtend had ik dat nog wel willen doen, maar ’s avonds echt niet meer… Aan de andere kant zijn er nu mensen die mij aanspreken in de sportschool. “Hoe doe je dat? Zo strak en gespierd?” Allereerst laat ik die cappuccino direct na het sporten staan … (sterker nog, ik drink alleen maar thee… JA, ik ben zo’n verse-muntthee-troela).”

Bianca
 
Lees hier meer reacties van clienten >>>
 

 

Comments

comments


 

Zoeken op deze site

Villa Vital Fuerteventura

7-daagse vakantie
Wandelen + yoga

Luxe accommodatie

Kleine groep

Lees meer >>>

Powered by WishList Member - Membership Software