Oorzaken van candida

 

Candidagisten gaan onder gunstige omstandigheden groeien. Hierbij spelen vaak meerdere factoren een rol. Dikwijls is het een aantal oorzaken tegelijk. Het gaat altijd om een verstoorde balans in je microbioom (darmflora). Hierbij worden de ‘goede, gezonde’ darmbacteriën vernietigd en gaan de ‘foute, ongezonde’ darmbacteriën overheersen.

 


Mogelijk oorzaken van zo’n verstoorde balans (en dus van een candida) zijn:

  • Huidige westerse voedingspatroon
  • Medicatie, zoals antibiotica, de anticonceptiepil, pijnstillers, ontstekingsremmers
  • Gebrek aan maagzuur, bijvoorbeeld door maagzuurremmers
  • Stress
  • Verteringsproblemen
  • Voedingsintoleranties, bijvoorbeeld gluten
  • Andere ongewenste ‘beestjes’ in je lichaam / darmen, zoals parasieten


oorzaken van candida

 
Een belangrijke factor waardoor de candidagist explosief gaat groeien is wanneer je hem de ‘juiste’ voeding geeft. Candida is een levend micro-organisme (‘beestje’) dat net als jij de correcte voeding nodig heeft om te groeien. Onze huidige westerse voedingspatroon zit bomvol (verborgen) voedingsmiddelen waar de candidagist dol op is.

Het tweede gevolg van ons huidige westerse voedingspatroon is, dat de gezonde bacteriën in je microbioom in groten getale afnemen en de ‘foute, ongezonde’ bacteriën gaan groeien. Hierdoor ontstaat een disbalans in je microbioom.
Niet alleen ons huidige westerse voedingspatroon veroorzaakt dit. Ook medicatie, stress en voedselintoleranties vernietigen je goede, gezonde bacteriën.
In al deze gevallen krijgt de candidagist de ruimte om te gaan groeien.
 


 

Zoeken op deze site

Afspraak maken / wijzigen
Klik hier voor het maken / wijzigen van een afspraak met Sabine Weites, orthomoleculair niet-praktiserend arts en voedingscoach. Afspraken kunt u uitsluitend maken via de digitale agenda.

Bezoekadres
Consulten zijn uitsluitend mogelijk via Skype / telefonisch

Inlichtingen
Wilt u inlichtingen over diensten / werkwijze? Of wilt u weten of u bij Sabine aan het juiste adres bent? Neem dan contact op via het contactformulier.
Dit contactformulier is uitsluitend bedoeld voor inlichtingen, niet voor inhoudelijke (medische) vragen!


Vergoeding
Mijn consulten komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.
erkend door MBOG

Vragen van cliënten
Bent u reeds onder behandeling van Sabine en hebt u een (uitgebreide) inhoudelijke (medische) vraag? Plan dan een vervolg consult in.

Powered by WishList Member - Membership Software