Groente-tomatensoep met balletjes

Ingrediënten voor 6 – 8 borden:


Voor de soep:

  • totaal 800 gram groente, bestaande uit:
    • 1 courgette, in blokjes gesneden
    • 2 kleine prei, fijn gesneden
    • bospeen, in plakjes gesneden
  • 2 dikke tenen knoflook, geperst
  • 1 roze ui, gesnipperd
  • 1 pakje biologische pastasaus basilicum (Albert Heijn eigen merk)
  • 0,75 liter water
  • 2 groente bouillon blokjes (zonder gist, gluten, lactose, etc.!)
  • ½ zakje verse selderijblaadjes, geknipt/gehakt
  • Vers gemalen peper en grof zeezout
  • Kokosolie extra virgin


groentetomatensoep met balletjes
 
Voor de soepballetjes:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 roze uit, heel erg fijngehakt
  • versgemalen peper en grof zeezout
  • pikant paprikapoeder
  • gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de soepballetjes in een mengschaal. Goed mengen en draai er balletjes van. Verzamel ze op een bord.
  • Verhit kokosolie in een grote soeppan en fruit de ui kort.
  • Voeg de groente toe en bak even mee.
  • Voeg het water, de gehaktballetjes, de knoflook, de pastasaus, de bouillonblokjes en de verse selderijblaadjes toe.
  • Breng aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag vuur totdat de groente en de balletjes gaar zijn.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout.

 
Voor meer gezonde en lekkere candida-proof recepten kijk hier.
 


 

Powered by WishList Member - Membership Software