Groene soep

Een heerlijk en eenvoudig recept voor groene soep.
Onderstaande recept is voor 6 borden.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 grote tenen knoflook, in stukken
  • 1 bataat (zoete aardappel), in stukjes
  • handvol blaadjes van knolselderij
  • handvol peterselie blaadjes
  • 200 gram spinazie, gewassen
  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon (zonder gist)
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie (Royal green spices en herbs de provence of ander soort)
  • pijnboompitten


groene soep

Bereidingswijze:

  • Laat de kokosolie smelten in een grote soeppan.
  • Voeg de ui en de knoflook toe plus wat zout. Hiermee voorkom je dat de ui gaat aanbranden.
  • Na 1 minuut doe je de courgettes, bataat erbij en bak even mee.
  • Daarna voeg je het water toe, de bouillonblokjes en de knolselderijblaadjes.
  • Breng aan de kook. Laat vervolgens 8-10 minuten koken op een middelmatig vuur totdat de bataat en courgette zachter zijn.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie en spinazie toe. Druk onder water en gelijk mixen met een staafmixer om te voorkomen dat de spinazie slijmerig wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Doe de soep in een bord of kom en garneer met pijnboompitjes.

 
Voor meer gezonde en lekkere candida-proof recepten kijk hier.
 


 

Powered by WishList Member - Membership Software