Gestoomde broccoli met knoflook olijven

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli, in roosjes en een deel van de steel in blokjes
  • 10 – 12 knoflook olijven in plakjes
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 roze ui, in stukjes
  • 2 flinke tenen knoflook, fijn gesneden
  • vers gemalen peper en grof zeezout
  • nootmuskaat
  • kokosolie (Royal green “Herb de Provence” en “Spices”)
  • pijnboompitten en walnoten


gestoomde broccoli met knoflook olijven

Bereidingswijze:

  • Doe de broccoli blokjes in een beetje water in een grote soeppan en breng aan de kook.
  • Laat 5 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Doe de broccoli roosjes in een vergiet en zet deze in de soeppan. Dek af met de deksel en kook de broccoli roosjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Giet de broccoli blokjes af, doe de kokosolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de olijven en de cherrytomaatjes toe en schep om.
  • Voeg na een paar minuten de broccoli, pijnboompitten en walnoten toe en breng op smaak met versgemalen peper, grof zeezout en de nootmuskaat.

Tips:

  • In plaats van nootmuskaat kun je ook andere kruiden gebruiken, zoals kurkuma, of paprika poeder, mits je deze kan verdragen.
  • Wil je een niet-vegetarische variant, laat dan de noten weg, en kies voor vis (zalm, makreel of witvis), gevogelte (kipfilets of –vleugels) of een gebakken eitje.
  • Heb je broccoli over? Je kan dit gerecht (of alleen de broccoli) ook heel goed koud eten of door een salade doen.
  • Heb je (over)gevoelige darmen? Eet de broccoli dan niet rauw, want rauwe broccoli is heel moeilijk verteerbaar.

Eet smakelijk en geniet ervan.
 
Voor meer gezonde en lekkere candida-proof recepten kijk hier.
 


 

Powered by WishList Member - Membership Software