Candida: niet erkend, wel ziekmakend

Wanneer klanten met vage, onbegrepen (lichamelijke en/of psychische) klachten bij mij komen, is er dikwijls sprake van één en dezelfde oorzaak: een candida. Vaak hebben ze al een heel (para)medisch traject afgelegd zonder bevredigend resultaat. Als ik ze vertel dat hun vage, onbegrepen klachten veroorzaakt worden door een candida zijn ze heel verbaasd: “Waarom weet ik dit niet? Waarom vertelt mijn huisarts of specialist dit niet?”
Omdat candida door de reguliere sector niet erkend wordt …


reguliere-geneeskunde-of-zelf-op-zoek


In mijn verhaal kunt u lezen over mijn lange zoektocht naar een adequate oplossing voor jarenlange vage klachten. Ik heb destijds geen hulp gezocht, niet bij de reguliere geneeskunde en ook niet bij een complementaire arts. Waarom niet? Dat leg ik hieronder uit.

Geen erkenning versus wel erkenning

De reguliere en complementaire geneeskunde verschillen van mening over het wel of niet bestaan van candida in uw lichaam:

  • De reguliere (westerse) geneeskunde erkent overgroei van candida schimmel in uw darmen en uw lichaam niet. U kan het lezen op de website van de Maag-Lever-Darm Stichting, ze zeggen het letterlijk.
  • De complementaire (alternatieve c.q. Chinese) geneeskunde erkent het bestaan van een candida wél.

 

Afzonderlijke klachten versus holistische gedachte

De reguliere en complementaire geneeskunde houden er verschillende visies op na als het gaat om het onderscheid tussen afzonderlijke klachten en een holistische gedachte.

Reguliere geneeskunde

In de reguliere geneeskunde zal u weinig artsen tegenkomen die bij hoofdpijn, darmklachten en psycho-emotionele klachten aan één en dezelfde oorzaak denken. Ze zijn niet opgevoed met het besef dat uw lichaam als één geheel functioneert (ik kan het weten, ik ben zelf ook opgeleid als arts).
In de reguliere geneeskunde leer je als arts dat het menselijke lichaam onder te verdelen is in afzonderlijke systemen, zoals het zenuwstelsel, het spijsverteringsorgaan, de “psyche”, etc. Om deze reden kan een basisarts zich verder specialiseren in neuroloog, maagdarmleverarts (MDL-arts), en psychiater. Er wordt van uitgegaan dat het probleem op zichzelf staat. Daarom word je bij hoofdpijn verwezen naar een neuroloog, bij darmklachten naar een maag-darm-leverarts en bij psychische klachten naar een psycholoog /psychiater.

De diagnose die vervolgens gesteld wordt, bepaalt welke behandeling je krijgt. Hierbij worden indien nodig medicijnen (chemische stoffen) voorgeschreven die je lichaam als lichaamsvreemd ervaart en daarom bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Complementaire geneeskunde

Hoofdpijn, darmklachten en psycho-emotionele klachten kunnen wel degelijk één en dezelfde oorzaak hebben: niet-goed functionerende darmen door candida.


Binnen de complementaire geneeskunde hanteert men een holistische benadering (zie kader). Er wordt van uitgegaan dat je lichaam weliswaar uit verschillende systemen bestaat, maar deze communiceren heel nauw met elkaar en oefenen ook grote invloed op elkaar uit. Je kan deze systemen niet los van elkaar zien. Dit betekent dat er buiten de klacht waar je mee komt, verder wordt gekeken naar wat er nog meer speelt in je lichaam en leven. Men zoekt naar relaties tussen verschillende lichamelijke en psycho-emotionele klachten. Op basis daarvan wordt een behandelplan gemaakt.

Betekenis van holisme

Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Volgens een volger van het holisme is alles met elkaar verbonden. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken maar door naar het geheel te kijken. Bij de holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken.


Hierbij wordt uitgegaan van de gedachte dat het lichaam heel goed in staat is om zelf te genezen, eventueel met (tijdelijke) ondersteuning van natuurlijke middelen die je lichaam goed kan verdragen.

Waarom ik, als arts, de oplossing níet binnen de reguliere geneeskunde heb gezocht

Heel veel mensen, zoals ik vroeger, lopen jarenlang rond met diverse vage, onbegrepen klachten: vermoeidheid, hoofdpijn, trek in zoetigheid en brood, opgeblazen gevoel, winderigheid, voedselintoleranties, etc. Daarbij zijn ze soms heel lang op zoek naar de oorzaak én, nog belangrijker, naar een effectieve aanpak hiervan. Binnen de reguliere geneeskunde wordt dan de diagnose spastische darm (of prikkelbare darm) vastgesteld. Een zeer teleurstellende diagnose, want vaak kan je er niets mee. Dikwijls wordt er ook nog bij verteld dat je “er maar mee moet leren leven” en dan voel je je helemaal alleen staan. Of nog erger: “het zit tussen de oren”. Voelt u zich dan nog serieus genomen? Je hebt duidelijk hinderlijke klachten en bijna geen reguliere arts die naar u wilt luisteren of u effectief wilt helpen.
Als arts ben ik op de hoogte van de handels- en denkwijze van de reguliere geneeskunde. Mede daarom heb ik zelf niet geprobeerd om de oorzaak van mijn klachten boven tafel te krijgen binnen deze sector. De kans was groot dat ik met lege handen naar huis zou gaan, gedesillusioneerd, boos, verdrietig en mij totaal onbegrepen voelend.

Ironisch gezien is het juist de vader van de westerse geneeskunde, Hippocrates, die 450 jaar voor Christus de uitspraken deed:

“Voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding”

 
Alle ziekten komen uit de darmen

 

Mijn eigen jarenlange zoektocht heeft geresulteerd in een unieke aanpak!

In plaats van me te wenden tot de reguliere geneeskunde ben ik zelf op zoek gegaan naar een adequate oplossing. Dat viel niet mee, (lees hier mijn verhaal). Ik wist aanvankelijk niet eens dat candida bestond, net zoals u dat nu misschien niet weet! Pas na meer dan drie jaar kwam ik erachter dat ik een candida had. En achteraf mijn hele leven al …

Er was destijds niet veel bekend op internet over een concrete, complete en effectieve aanpak van candida. Zelfs niet binnen de alternatieve geneeskunde. Althans, ik heb het niet kunnen vinden. Daarom heb ik ‘het wiel’ zelf moeten uitvinden. Ik heb hier wat vandaan gehaald, daar wat gelezen en toegepast, zus en zo geprobeerd, etc. En beetje bij beetje herstelde mijn lichaam en werd ik candida vrij.

Inmiddels heb ik mijn eigen unieke methode ontwikkeld, waarmee ik ook u kan en wil helpen van uw candida af te komen.

Wilt u weten of u candida hebt?

 

Hebt u klachten?

Herkent u zich in bovenstaande klachten? Start dan zelf met het Eerste Hulp Bij Candida” programma of maak een afspraak voor een consult.


Sabine Weites, orthomoleculair arts & sportinstructeur

 

Comments

comments


 

Zoeken op deze site

Villa Vital Fuerteventura

7-daagse vakantie
Wandelen + yoga

Luxe accommodatie

Kleine groep

Lees meer >>>

Powered by WishList Member - Membership Software