Warning: include_once(analyticstracking.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sabineweites.nl/httpdocs/wp-content/themes/commander/header.php on line 22 Warning: include_once(): Failed opening 'analyticstracking.php' for inclusion (include_path='.:') in /var/www/vhosts/sabineweites.nl/httpdocs/wp-content/themes/commander/header.php on line 22

Behandelvormen

 
Dat ik niet meer ‘praktiserend’ ben als orthomoleculair arts, wil niet zeggen dat ik u niet kan helpen. Integendeel, om u zo optimaal te ondersteunen heb ik een aantal online programma’s ontwikkeld, een aantal recepten e-books geschreven en kunt u zich aanmelden voor een 1-op-1 Expert Sessie.
Of u nu gezonder wilt gaan eten, uw eigen voedingspatroon patroon wilt aanleren, eindelijk eens alles wilt weten over waarom afvallen niet vanzelfsprekend is of candida gericht wilt aanpakken, voor al deze wensen kunt u bij mij terecht.

Hieronder vind u meer informatie over mijn ondersteuningsmogelijkheden.

Voeding en eetgedrag: Wat is gezond? Wat past bij u?

Een gezond voedingspatroon én eetgedrag liggen aan de basis van een goede gezondheid. Gezonde voeding bevat voedingsstoffen (zoals gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten, vitaminen, mineralen en sporenelementen) die de bouwstenen vormen van uw lichaam en ervoor zorgen dat alle lichaamsprocessen optimaal verlopen.
Ongezonde voeding én eetgedrag kunnen een verstoring veroorzaken in het functioneren van uw spijsvertering, darmen, hormonen en constitutietype. Wanneer uw spijsvertering en darmen niet optimaal werken, kunnen voedingsstoffen minder goed opgenomen worden en zo tot tekorten leiden. Hierdoor ontstaan dikwijls niet alleen spijsverteringsklachten c.q. -problemen, maar ook allerlei andere klachten.
U vraagt zich wellicht af:
“Wat is gezonde voeding?”
“Wat is gezond eetgedrag?”
“Welke voeding past bij mij?”
“Wat is mijn constitutietype en betekent dat voor mij?”
“Eet ik nu al gezond genoeg? “
“Wat is een candida-proof eetpatroon dat bij mij past?”

Tijdens een 1-op-1 Expert Sessie én / of in de online programma’s ontvangt u niet alleen hierop antwoord, ik leg u vooral ook uit waaróm en welke voeding bij u past. Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis van de Ayurveda.

Gezonde voeding is heel persoonlijk. Wat bij de één past, sluit niet aan bij de ander: iedereen is uniek. U beschikt over een samenstelling van genen, microbioom (darmflora), hormoonhuishouding en constitutietype die niemand anders heeft.
Wanneer u inzicht krijgt in uw persoonlijk voedingspatroon en eetgedrag kunt u zelf aan de slag met het herstellen en bevorderen van uw gezondheid. Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

“Voeding is uw medicijn, medicijn is uw voeding”

Coaching: inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie

Naast ‘behandelaar’ zie ik mijzelf ook als ‘coach’. Ik help u graag inzicht te krijgen in uw gezondheidssituatie. Als mensen bij mij komen is er vaak (al langdurig) sprake van een vicieuze cirkel van terugkerende klachten met behandelingen zonder zicht op een blijvende gezonde oplossing. Dikwijls vinden mensen het lastig om uit een dergelijke vicieuze cirkel te stappen, omdat de kennis en inzicht in het ontstaan en het gericht aanpakken van de klachten ontbreekt. Ik laat u zien in welke vicieuze cirkel u zich wellicht bevindt: de relatie tussen uw klachten en aanwezige onderhoudende factoren. Graag leg ik u uit welke oplossingen voorhanden zijn om een dergelijke vicieuze cirkel te doorbreken.

Kennis => inzicht => macht

Ik vertel u niet alleen wát u kunt doen, maar vooral ook waaróm. Zodat u begrijpt in welke vicieuze cirkel u zich wellicht bevindt en nog belangrijker, wat u zelf kunt doen om uw gezondheid weer te optimaliseren.
Ik geloof namelijk dat mensen grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid.
Wanneer u inzicht krijgt in uw eigen gezondheidssituatie geeft dit macht. U kunt voortaan bewuste en weloverwogen keuzes maken en zelf beslissen wat wel en niet goed voor u is. Op deze manier hebt u zelf de regie over uw lichaam en gezondheid weer terug.

[maxbutton id=45]

 

Ondersteunende online programma’s

Het veranderen van uw voedingspatroon is niet makkelijk, dat weet ik uit eigen ervaring. Daarom heb ik, om u op weg te helpen om uw eigen voedingspatroon aan te leren, een aantal online programma’s ontwikkeld:

  • “EHBC” (Eerste Hulp Bij Candida)
  • “Candida Keren”
  • “Jij, Gezond & Fit!”

“Eerste Hulp Bij Candida”

Het “EHBC” programma is een kennismakingsprogramma, waarin u ontdekt wat candida- en darmproof voeding voor u kan betekenen.
 
Meer informatie over dit programma >>> 

“Candida Keren”

Het “Candida Keren” programma is een compleet programma van 15 weken, waarin u stap-voor-stap leert om candida gericht aan te pakken.
 
Meer informatie over dit programma >>> 

“Jij, Gezond & Fit!”

Het “Jij, Gezond & Fit!” programma leert u in 13 weken alles over gezonde voeding en eetgedrag.
 
Meer informatie over dit programma >>>
(U wordt doorgestuurd naar mijn andere website) 

“Als Afvallen Niet Lukt”

Wilt u blijvend gewicht verliezen dan is het “Als Afvallen Niet Lukt” online programma écht iets voor u. Hierin krijgt u uitgebreid inzicht in welke oorzakelijke factoren bij u een rol kunnen spelen, wat u vooral níet moet doen en waarom en wat u juist wel moet doen.
 
Meer informatie over dit programma >>>
(U wordt doorgestuurd naar mijn andere website) 

Recepten e-books

Verder heb ik ook een aantal recepten e-books geschreven over gezonde maaltijden en lekkere toetjes. Klik hier voor meer info.
(U wordt doorgestuurd naar mijn andere website)