Behandelvormen

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende behandelvormen. U krijgt een behandeling op maat doordat ik verschillende behandelvormen combineer die passen bij uw klachten.

 
Door middel van:

 • vragenlijsten over uw gezondheidssituatie
 • verschillende testen
 • het bijhouden van een eetdagboek
 • aanvullende vragen tijdens het (eerste) consult, en
 • (indien nodig/gewenst) de resultaten van aanvullend onderzoek

stel ik samen met u een persoonlijk behandelplan op.
 


Hieronder vindt u meer informatie over mijn behandelvormen:

 

Persoonlijke voedingsanalyse


Een gezond voedingspatroon én eetgedrag liggen aan de basis van een goede gezondheid. Gezonde voeding bevat voedingsstoffen (zoals gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten, vitaminen, mineralen en spoorelementen) die de bouwstenen vormen van uw lichaam en ervoor zorgen dat alle lichaamsprocessen optimaal verlopen.
Ongezonde voeding én eetgedrag kunnen een verstoring in het functioneren van uw darmen veroorzaken. Wanneer uw spijsvertering niet optimaal werkt, kunnen voedingsstoffen minder goed opgenomen worden en zo tot tekorten leiden. Hierdoor ontstaan dikwijls niet alleen spijsverteringsklachten c.q. -problemen, maar ook allerlei andere klachten.


U vraagt zich wellicht af:

“Wat is gezonde voeding?”
“Wat is gezond eetgedrag?”
“Welke voeding past bij mij?”

Ik geef u niet alleen hierop antwoord, maar leg vooral ook uit waaróm en welke voeding bij u past. Hierbij maak ik gebruik van mijn kennis van de Ayurveda. Gezonde voeding is heel persoonlijk. Wat bij de één past, sluit niet aan bij de ander: iedereen is uniek. In uw persoonlijke behandelplan houd ik rekening met uw zogenaamde ‘constitutietype’.
Wanneer u inzicht krijgt in uw persoonlijk voedingspatroon en eetgedrag kunt u zelf aan de slag met het herstellen en bevorderen van uw gezondheid.

“Voeding is uw medicijn, medicijn is uw voeding”
– Hippocrates

 

 

Coaching: inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie

Naast ‘behandelaar’ zie ik mijzelf ook als ‘coach’. Ik help u graag inzicht te krijgen in uw gezondheidssituatie. Als mensen bij mij komen is er vaak (al langdurig) sprake van een vicieuze cirkel van terugkerende klachten met behandelingen zonder zicht op een blijvende gezonde oplossing. Dikwijls vinden mensen het lastig om uit een dergelijke vicieuze cirkel te stappen, omdat de kennis en inzicht in het ontstaan en aanpakken van de klachten ontbreekt. Ik laat u zien in welke vicieuze cirkel u zich wellicht bevindt: de relatie tussen uw klachten en aanwezige onderhoudende factoren. Graag leg ik u uit welke oplossingen voorhanden zijn om een dergelijke vicieuze cirkel te doorbreken.

Kennis = inzicht = macht

Ik vertel u niet alleen wát u kunt doen, maar vooral ook waaróm. Zodat u snapt in welke vicieuze cirkel u zich wellicht bevindt en nog belangrijker, wat u zelf kunt doen om uw gezondheid weer te optimaliseren.
Ik geloof namelijk dat mensen grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid.
Wanneer u inzicht krijgt in uw eigen gezondheidssituatie geeft dit u macht. U kunt voortaan bewuste en weloverwogen keuzes maken en zelf beslissen wat wel en niet goed voor u is. Op deze manier heeft u de regie over uw lichaam en gezondheid weer terug.
 

 

Ondersteunende online programma’s

Het veranderen van uw voedingspatroon is niet makkelijk, dat weet ik uit eigen ervaring. Daarom heb ik, om u op weg te helpen om uw eigen voedingspatroon te ontwikkelen, twee ondersteunende online programma’s ontwikkeld:

“Jij, candidavrij!”

Het “Jij, candidavrij!” programma is een ondersteunend online programma van 15 weken, specifiek ter bestrijding van candida.
 
Meer informatie over dit programma >>>
“Jij, gezond & fit!”

Het “Jij, gezond & fit!” programma leert u in 6 weken alles over gezonde voeding en eetgedrag.
 
Meer informatie over dit programma >>> 

Aanvullend onderzoek

Ontlastingonderzoek

Een faecesanalyse kan verschillende informatie geven over onder andere:

 • vertering
 • darmflora
 • eventuele aanwezigheid van gisten en schimmels (zoals candida)
 • afweer van het darmslijmvlies
 • of er sprake is van ontstekingen, glutenintolerantie, etc.

Voedselintoleranties

Via bloedonderzoek kan geanalyseerd worden of er sprake is van (tijdelijk) vertraagde voedselintoleranties. Vaak is men zich hier niet bewust van, omdat de klachten tot 72 uur na inname van bepaald voedsel nog kunnen ontstaan.
 
De noodzaak en mogelijkheden voor aanvullend onderzoek kunnen we tijdens één van bovenstaande consulten samen bespreken.

 

Voedingssupplementen


Onze hedendaagse voeding bevat helaas niet meer de benodigde voedingsstoffen. Hierdoor kunnen allerlei tekorten ontstaan. Vooral wanneer er sprake is van

 • een ongezond, niet-passend eetpatroon
 • ongezond eetgedrag
 • verstoorde darmfunctie / spijsvertering

Als gevolg hiervan kunnen allerlei (vage) klachten optreden. Alleen gezond eten heeft vaak onvoldoende effect om u weer gezond en fit te voelen. Voedingssupplementen zijn in dat geval een welkome aanvullende behandeling, naast een gezond en passend eetpatroon. Met name wanneer uw darmen / spijsvertering niet goed functioneren, zijn voedingssupplementen een eenvoudig doch zeer effectief middel om uw gezondheid te optimaliseren.


Natuurlijke supplementen

 
Ik adviseer cliënten enkel voedingssupplementen die ik zelf ook gebruik of heb gebruikt, en waarvan ik weet dat ze effect hebben.

 

Zoeken op deze site

Powered by WishList Member - Membership Software